Eifelweekend 2024

Over een paar weken is het zover, ons jaarlijks fietsweekend in de Eifel van 21 t/m 23 juni. Op deze pagina kan je de routes voor de verschillende groepen vinden. Voor het gemak hebben we de drie groepen een naam gegeven, Adri voor de 30 km groep, Hans voor de recreanten groep en Jef voor de +30 km groep.

Op vrijdag 21 juni vertrekken we voor de 28e keer naar het plaatsje Lutzerath in de prachtige Eifel. Voor de meesten van jullie is het programma van ons Eifelweekend geen verrassing meer. Toch zetten we het ook dit jaar even op papier. Enerzijds om het geheugen op te frissen van de routiniers, anderzijds om de nieuwe gezichten dezelfde kennis bij te brengen. Op vrijdag 21 juni verzamelen we tussen 13.00 en 13.15 uur op het plein tegenover de kerk. Dit om alle fietsen in te laden., en de tassen / koffer voor tijdens de tocht ! Dus graag op tijd. Nadat op eigen initiatief is bepaald wie bij wie in de auto gaat, wordt er om precies 13.30 uur vertrokken voor de ruim 240 kilometer lange rit naar Lutzerath. Net voordat we de snelweg verlaten strekken we bij tankstation “Brohltal” nog even KORT de benen. Daarna hervatten we het laatste stuk naar Hotel Maas, waar we worden ontvangen door hotelier Sacha en de rest van zijn personeel. Hierna worden de kamers ingedeeld. Deze zijn bekend bij het hotel en is er even tijd voor ontspanning onder genot van een drankje. Rond 19.00 uur is het tijd voor het diner. Wat het zal zijn weten we nog niet, maar dat is wel aan Sacha toevertrouwd. Na het eten nog even de benen strekken en lekker na borrelen met een hapje en een drankje. Op vrijdag avond, speelt ons Nederlands elftal op EK tegen Frankrijk , dus deze avond kan al niet meer stuk ,dus neem oranje kleren mee !

Dag 1, zaterdag 22 juni
De volgende dag gaan we doen waar we voor gekomen zijn. Fietsen! Dus op tijd uit de veren, want vanaf 07.15 uur staat het uitgebreide ontbijtbuffet klaar. Het is
overigens niet de bedoeling dat we van dat buffet een eigen lunchpakket voor onderweg maken. Daar is de rustplaats voor. Rond 08.45 uur wordt er verzameld en kunnen de spullen in de volgwagen gelegd worden zodat we om 09.00 uur kunnen vertrekken voor het betere fietswerk. Maar bedenk wel met je fietsgroep, samen uit samen thuis!!. Er is 1 volgwagen aanwezig. De route van zaterdag zal ongeveer 135 kilometer zijn voor de snelle groep en 119 voor de 2de groep. Voor de recreanten groep is de afstand 72 km. Nadat we de route gecontroleerd hebben zullen we zorgen dat je deze als GPX kunt downloaden via onze site . Tijdens de tocht is er een rustplaats ingepland waar je het vermoeide lichaam weer kunt laten aansterken, let op, de rust is pas rond de 90 km voor de eerste en 80 km voor de tweede groep en op de 36 km voor de 3e groep , dus let op je voeding ! Ook de recreanten rusten op deze rustplaats. Voor hen is het verstandig om pas om 09.30 -10.00 uur te vertrekken zodat ze rond 12.00 uur bij de rust zijn. Als we later in de middag moe maar voldaan terugkeren bij Hotel Maas dan gaat een drankje er wel in. Na een verkwikkende douche kunnen we dan aan tafel voor het avond diner. Dit omstreeks 19.00 uur. Sacha weet meestal precies wat vermoeide fietsers nodig hebben. Dus ook dit jaar zullen we niets tekort komen. En uiteraard. Na het diner nog even nakaarten met een hapje en een drankje. Als je je geroepen voelt om een spel mee te nemen of wat te “sneukelen hou je dan niet in. Is altijd gezellig.

Dag 2, zondag 23 juni
Op zondagochtend weer hetzelfde ritueel. Wakker geschud worden door het gelui van de dorpsklokken. Ben je wel weer mooi op tijd voor het ontbijtbuffet om je voor te bereiden op de tweede alom onze oude bekende tocht van 116 – 113 – 73 km voor de groepen. Soms moeten we een paar kamers vrij maken. Deze mensen kunnen hun spullen dan even kwijt op een andere kamer of ruimte die Sacha geregeld heeft. Of we dit moeten doen horen we pas ter plekke ‘s morgens en dan laten we het meteen weten. Ook bij deze tocht is er weer een rustplaats voorzien. Nadat iedereen weer over de streep is gekomen is het even nagenieten op het terras, douchen en de fietsen inladen. Altijd is er dan nog even tijd voor een kop soep of een ijsje, alvorens terug te rijden naar Aarle-Rixtel. Ook dan is het hopen op geen files zodat we rond 18.30 uur weer terug zijn in Aarle waar we bij Café Stout nog even kunnen nagenieten. En dan zit “d’n Eifel” er weer voor een jaar op.