Koppelcross

Koppelcross

Artikel uit clubblad januari 2023

Op zondag 29 januari hebben we de jaarlijkse koppelcross met lopersclub Lieshout.
Plaats van het evenement is de Duvelsberg in Lieshout.

We hebben al contact gehad met de lopersclub en zij hebben een aantal aanmeldingen gehad en denken uit te komen op maximaal 15 lopers.
Zelf hebben we 10 aanmeldingen waarvan 2 personen hebben aangegeven als er te weinig lopers zijn te willen lopen. Zoals het er nu uitziet komen we eerder fietsers tekort. Dus heb je jezelf nog niet opgegeven …

Voor de nieuwkomers onder ons nog even in het kort een omschrijving. Bij de koppelcross wordt een koppel fietser-loper gevormd door middel van loting. De lopers starten als eerste en lopen hun ronde, wanneer de loper terug is tikt deze zijn fietser aan waarna deze het fietsrondje aflegt. Bij terugkomst wordt de loper aangetikt waarna deze zijn rondje loopt.
De lopers en fietsers leggen zo “estafette” gewijs 5 rondes af.

Het spannende is altijd dat je vooraf niet weet welke loper bij welke fietser wordt gekoppeld wat voor een verrassende uitslag kan zorgen, Behalve deelnemers hebben we ook hier toeschouwers nodig. Na afloop zijn er versnaperingen en is er de prijsuitreiking.

De start van de koppelcross is om 10:30 uur. Graag om 10:00 uur aanwezig zijn voor de loting en het bevestigen van de rugnummers. We hopen weer op een grote opkomst van zowel deelnemers als supporters.
Opgeven kan bij Hans Reijnen, Karel Madou, Lud of per mail wintercommissie@aandewielen.nl

Koppelcross

Datum

jan 29 2023
Expired!

Tijd

10:30
Duvelsberg

Locatie

Duvelsberg

Geef een reactie